Fájó űr, később földöntúli öröm


Amikor hazaértünk a vásárból, ahol szerencsésen elsóztuk a gézengúzokat mind egy szálig, olyan furcsa érzésem volt. Csend. Az egyik sarokban egy pisis újságpapír, a másikban Nudli kedvenc rongya. Mancika nem fut elém, Vadász sem lógott ki a szobából, és egyetlen kiskutya sem rágcsálja a nagylábujjamat. Ennek most örülnöm kéne, mondogatom magamban, de a torkomat a sírás fojtogatja máris. Éktelenül hiányoznak, pedig tegnap még azt kívántam, bár sose látnám őket viszont. Ha 10 perc múlva valaki benyit a lakásba, a következő látvány fogadja: Az egyik szobában én fekszem a kanapén, és megállíthatatlanul ömlenek a könnyeim. Kifli nyüszítve keresi a kölykeit, nem találja a helyét. Jenna a másik szobában hol pityereg, hol bosszankodik azon, hogy az anyja ordítva bőg a másik szobában. Amikor már nem volt több könnyem, szédelegve kivittem Kiflit sétálni. Hihetetlen volt, de mindenhol a kölyköket kereste. Azt hittük majd boldog lesz, hogy nem nyaggatják többet. Azt hittük, hogy a kutyák egy idő után nem ragaszkodnak a kölykeikhez. Azt hittük, mi sem ragaszkodunk már hozzájuk … Azt hittük .. azt hittük …

Reggel zokogva keltem. Napközben a melóban folyamatosan pityeregtem. Este megintcsak itattam az egereket. És közben folyton arra gondoltam, hogy az utolsó kiskutyát, a Nudlit, nem kellett volna odaadni annak az embernek, aki egy nejlonszatyorban vitte el Barcs-Drávaszentesre patkányfogó kutyának. Az összes többi rendes családba került, kedvencnek, de a Nudli … Én baromarcú állat, miért adtam oda ennek az embernek??? Nem ment ki a fejemből. Persze már szabadulni akartam, féltem, hogy a nyakamon marad … Atyaúristen, hogy lehettem ilyen felelőtlen állat? Mit csinálhat most szegény? Vajon túlélte a hazautat? Mit haza, az ő hazája itt van! Három napon keresztül bőgtem megállás nélkül. Kipirosodott, dagadt szemekkel jártam dolgozni, az orrom is vörös volt a sok fújástól. Aztán meguntam magam. Ennyire hülye csak nem lehetek, hogy csak bőgök itt megállás nélkül. Vissza kell szereznem Nudlit. Tárcsáztam hát a drávaszentesi ember számát. Valami gyár vette fel, gondolom otthon nem volt telefonja, de őt persze nem tudták a telefonhoz hívni, sőt, nem is dolgozott már ott. Na jó, én ezt nem bírom tovább, o d a  k e l l  m e n n e m! Így történt, hogy egy szép áprilisi délután elkötöttem egy Audi A6-ost a melóhelyemről (én voltam a flottakezelő), és Jennával elindultunk Barcs-Drávaszentesre.

Gondolom a falu népe igencsak elképedt, mikor a hatalmas Audi lefékezett a kocsma előtt, és a fickó után érdeklődött. Vajon mit hihettek? Hogy előkerült valami gazdag rokona? Vagy esetleg érte jöttek a titkosrendőrök? Sose derül már ki … Lényeg, hogy az útbaigazítások alapján megtaláltuk a házat, és megláttuk Nudlit, ahogy egy kutyaól körül szimatol, amihez egy idősebb tacsi volt kötve egy kb. másfél méteres láncra … Jesszus. Kijött a pasi felesége, és mi a bemutatkozás után előadtuk, hogy ötezer forintért visszavásárolnánk a Nudlit. Nem fogadta el a pénzt, de megígértette velem, hogy szerzek nekik egy másik kutyát. Ezt az ígéretemet sajnos nem tartottam be.

A hazaúton Nudli borsót hányt a Jenna gatyájára. Ezt a szokását, mármint a kocsiban hányást, jó darabig nem adta fel. Mi viszont megesküdtünk, hogy soha, senkinek nem adjuk, amíg csak él. Nagyon megkönnyebbültem, hogy visszakaptam őt. Otthon pedig … ahogy meglátták egymást Kiflivel, hosszú perceken keresztül vitustáncot jártak. Nudli úgy kúszott, mint csecsemőkorában, amikor még nem tudott járni, Kifli pedig körbeugrálta, körbenyalogatta örömében. Jó eséllyel ez volt életem legboldogabb pillanata. (Már látom a sajnálkozó tekinteteket, hogy micsoda életem lehet, ha ez volt a legboldogabb pillanata, de ki mondta, hogy normális vagyok?!)

Sajnos erről a sztoriról egyetlen kép sem készült, túlságosan el voltunk foglalva. De hogy ne legyen képtelen ez a történet, íme egy fotó nem sokkal későbbről anyáról és lányáról.

P1070731

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s