Férjet fogunk Kiflinek!


Kutyás életem ezen szakaszára soha nem leszek túl büszke. Bár volt idő, amikor rettenetesen büszke voltam magamra, hogy milyen ügyes is vagyok, micsoda jó partit találtam Kiflinek, megajándékoztam az anyaság örömeivel, és találtam gazdit a kölyköknek. Ezúttal mindent gondosan elterveztem, az első pillanattól az utolsóig. Legalábbis így hittem …

A dolog ott kezdődött, hogy Anyukámnak járt a „Meglepetés” magazin. Nem titkolom, hogy ahányszor csak nála jártam, érdeklődéssel lapozgattam és olvasgattam a sztárok életéről szóló cikkeket. Mint ahogyan évekig körmömet rágva néztem a „Barátok közt” epizódjait, hát ja, mindenkinek a múltjában vannak sötét foltok … az enyémben több is akad. Épp azon vagyok, hogy megosszak veletek egy jókora plecsnit.

Szóval ráakadtam egy cikkre Falusi Mariannról, a cikk kellős közepén pedig ott terpeszkedett Kifli kutya … azaz … Mariann kutyája, aki a megszólalásig hasonlított Kiflire!!! Na, ez már valami! Szerintem az első és utolsó cikk a Meglepetésben, ami igazán felvillanyozott. Jennával (aki ekkortájt kilenc esztendős volt) azon nyomban ugyanarra a gondolatra jutottunk: itt a megfelelő Apuka Kifli kölykei számára. Már láttuk is magunk előtt a sok kis Kiflit. Mert persze két ugyanolyan kutyának evidens, hogy ugyanolyan kölykei születnek majd. (Hihihi, lásd a Bioszból bukta című bejegyzésemet. 🙂  ) S miként minden kiváló gondolat csak akkor ér valamit, ha azt tett követi, nem késlekedtünk. (Van egy olyan mondás is, miszerint a legnagyobb katasztrófa, ha a hülyeség szorgalommal párosul, de döntse el ki-ki maga, hogy itt melyik verzióról is van szó…) Tehát amint hazaértünk, Jenna fogta magát, és azon nyomban egy egyoldalas levelet körmölt Mariannak, ecsetelvén, hogy miért is lenne Zoli a világ legkiválóbb férje Kifli számára. 9 évesen egy olyan pöpec levelet rittyentett, hogy nem létezhetett volna olyan szívtelen gazdi, aki azonnal ne tett volna eleget a kívánságának. Itt jött az én feladatom, kideríteni Mariann címét. Kiterjedt baráti körömben akadt valaki, akinek a barátjának a barátja történetesen épp a Pa-Dö-Dö technikusaként tevékenykedett. Pár telefon, engedély Marianntól, és már a kezünkben is volt a cím. Irány a posta. Levelet feladtam, majd, mint aki jól végezte anyai teendőit, azon nyomban kiment a fejemből az egész sztori …

…. mígnem egy unalmas munkával töltött délelőttön a gyárban … megszólalt a telefon. „Szia Dalma, Falusi Mariann vagyok a Pa-Dö-Dö együttesből, és olvastam a Jennifer levelét … „ mondanom sem kell, leestem a székről. A Pécsi Dohánygyár logisztikai osztályának akkori munkatársai a megmondhatói, hogy mennyire meglepődtem. Először is, hogy Mariann vette a fáradságot, és kiderítette, hogy hol dolgozom, majd feltárcsázta a munkahelyi számom, és nyélbe ütötte velem a partit. Elmondta, hogy csak szóljak, ha itt a megfelelő pillanat, és ha épp itthon tartózkodik, akkor már robog is hozzánk Pécsre … Na, itt kezdtem el hinni abban, hogy ebből a frigyből akár még kutyakölykök is lehetnek. Afelől kétségem sem volt, hogy az elhelyezésükkel egy percig sem lesz gondom, mert kábé ezer jelentkező lesz majd minden egyes kiskutyára, ha meghallják a gazdijelöltek, hogy milyen híres apukájuk van a kölyköknek. Ily módon rokonságba kerülhetnek a Pa-Dö-Dö együttessel!!! Nos, ebben kábé annyira lett igazam, mint abban a feltételezésemben, hogy a kölykök mind a Kiflire meg a Zolira fognak megszólalásig hasonlítani. Különösen akkor emlegettem sokat, hogy tévedni emberi dolog, mikor a 11 hetes kölykök már totál leamortizálták a lakást, minden kutyapisiben úszott, ingóságaim a tűhegyes kölyökfogak bélyegét viselték magukon, és akkor a bolhainvázióról még nem is beszéltem … de ne szaladjunk ennyire előre az időben, mindent csak szép sorjában!

Előzetesként egy fotó a kis családról, nem túl jól sikerült, de bármilyen hihetetlen is ez az okostelefonok, iPad-ek és digitális fényképezőgépek világában, ez az egyetlen saját készítésű fotóm van Zoli kutyáról. Viszont tény, hogy Nudli valóban a megszólalásig hasonlított a szüleire.

P1070670

Folyt. köv.

Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s